Noslēdzies vizuālās mākslas krāsu projekts “Vecenītes ar saulessargiem”

Ar radošu pēcpusdienu, piektdien, Ikšķiles Brīvajā skolā noslēdzās pirmās saimes krāsu projekts “Vecenītes ar saulessargiem”. Šo attalināto mācību projektu martā uzsāka skolas vizuālās mākslas skolotāja facebook.com/zane.raicenokaraisonoka

Katrai krāsaino pasaku vecenītei bija savs uzdevums, kuru bērni pildīja mājās, nofotografēja un sūtīja skolotājai.

Tā kā šobrīd valstī ir atļautas atsevišķas āra izglītības nodarbības, pirmā saime varēja tikties noslēguma pasākumā, baudīt darbu izstādi un piedalījās dažādos praktiskos uzdevumos.

Lūdzām Zani, lai viņa padalās ar mums ar savu projektu, – “Pie bērniem ieradās krāsaina vēja atpūsta Krāsu feja, viņa izstāstīja pasakas beigas un mēs visi kopā noskaidrojām, kur tad pazuda vecenītes. Izrādās, pacēlās gaisā un pāri palika vien varavīksne, tāpēc mēģinājām caur radošiem eksperimentiem un uzdevumiem saskatīt, ieraudzīt un izveidot krāsainās varavīksnes. “

Te daži ieteikumi, kuri varētu noderēt arī tev.

Lielu jautrību sagādā ziepju burbuļi! Izrādās katrā burbulītī ir noslēpusies maza varavīksne!

Ja pienā iepilina zilu, sarkanu un dzeltenu pārtikas krāsu un pieskaras tai ar ziepēm, tā bēg un sajaucas raibā varavīksnē.

Ja uz salvetes galiem uzzīmē ar flomasteriem mazas varavīksnes un iemērc abus galus ūdenī – tā aug! Pilnīgi nopietni! Tā var audzēt varavīksnes!

No kreppapīra var izveidot varavīksnes mākoņpūķi, kas tik jauki lido vējā! Sagatavo mākonīša kontūru, šķēres, krāsainā krepapīra lentes, līmi un uz priekšu.

“Tad nu re, kā mums izdevās izpriecāties, padarboties un iemīlēt visas krāsas. Paldies visiem projekta dalībniekiem, gan bērniem, gan viņu vecākiem un foršajai klases audzinātājai Ilzei Sēkliņai! Ceru, ka ikviens iemīlēja mākslu un aizrautīgi darbosies arī turpmāk, “novēl krāsu feja, skolotāja Zane.

Lai jauka pēdējā skolas nedēļa. #Brīvāskola#LaimīgiBērniMācāsLabāk#vizuālāmāksla

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *