Skolā izveido mākslas darbu izstādi “Krāsainie kukainīši”

Ak, pavasari, pavasari, skaistums visapkārt un iedvesma radīt skaistas lietas. Skolas mākslinieki dodas pavasara plenēros. Šodien padalāmies ar mūsu skolas vizuālas mākslas skolotājas Zanes stāstu.

Šobrīd visām skolas saimēm ir aktuāla krāsu mācība. 2.un 3.saimes bērni apgūst, kas ir pamatkrāsas, atvasinātās krāsas un pretkrāsas. Mums ir izveidota 1.mazā izstāde brīvā dabā. Izstādes nosaukumu izdomājām kopā, balsojām par labāko ideju , te nu tas ir-“Krāsainie kukainīši”. Uzdevums bija uzzīmēt 3 kukainīšus ar pretkrāsām: sarkans + zaļš, zils+ oranžs, dzeltens + violets, un “jāiesēdina” tie zaļā pļavā. Sanāca krāsaini un koši.

Pirmās saimes bērniem otrajā mācību pusgadā ir interesants mākslas projekts. Kurš atceras bērnības stāstu par “Vecenītēm ar saulessargiem” ? Bija tāda jauka “Bitītes” sērijas grāmata tālajā 1981.gadā, ko sarakstījis Kubas rakstnieks Manuels Kofiņjo Lopess. Grāmatu ilustrēja māksliniece Ināra Garklāva.1.saimes mazie mākslinieki apgūst krāsu mācību un kāpēc gan lai to nedarītu ar mīlīgo vecenīšu palīdzību? Katrai krāsai sava vecenīte, savs stāsts un uzdevums.

Atsākoties āra izglītības nodarbībām, pirmās saimes bērni devās āra plenērā .Traki vējainā pēcpusdienā čaklie pirmklasnieki radoši pastrādāja! Nodarbības tēma – atminēt mīklu un ilustrēt Evijas Gulbes dzejoli “Astoņkājis” no grāmatas “Ece Bece Ābece”.
PS. Šī grāmata skolotājai ir īpaši mīļa, jo pirmā viņas ilustrētā.

Pielikumā dodam iespēju arī tev attālināti apskatīties izstādes un citus vizuālās mākslas nodarbību darbus un procesu.Lai radošs pavasaris arī tev.

Daba ap skolu idvesmo radīt !

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *