Skolā uzsāk āra izglītības nodarbības

Esam priecīgi pavēstīt, ka no pagajušās nedēļas Ikšķiles Brīvā skola lielajām saimēm atsevišķas nodarbības notiek ārā.

Skola ir parūpējusies par to, lai lietus laikā, skolēni varētu mācīties teltīs un padzerties siltu tēju. Katrai saimei ir sava noteikta darba stacija un āras izglītošanai tiek izmantota arī visa skolas teritorija.

Skolēni ir nedaudz noguruši no “Zoom “mācībām, tāpēc ir ļoti priecīgi satikties viens ar otru un mācīties svaigā gaisā.

Mācību stundas no ziemas brīvlaika tiek organizētas attālināti, bet atsevišķas nodarbības lielo saimju skolēniem, no pagājušas nedēļas notiek ārā pie skolas – sporta treniņi, matemātika, dabaszinības, mūzika, vizuālā māksla un valodas.

Pēc nodarbībām,  svagā gaisā bērni paēd ari veselīgas ,skolā gatavotas pusdienas.

Šajā reizē padalīsimies arī ar  interesantu matemātikas apguves veidu pirmklasniekiem āra apstākļos.

Skolas 1.saimes audzinātāja Ilze uz lapiņām sarakstīja dažādas aritmētiskās izteiksmes, katrai no tām piešķirot savu kārtas skaitli un piestiprināja lapiņas skolas teritorijā.

Skolēniem tiek iedotas planšetes ar darba lapām, tās drīkst atrasties tikai konkrētā vietā.

Skolnieki (bez darba lapām) dodas meklēt uzdevumu lapiņas, atrodot attiecīgo uzdevumu, to galvā izrēķina, dodas atpakaļ uz spēles sākuma vietu un atzīmē savu atbildi darba lapā.

Šis uzdevums ļoti labi trenē atmiņu, jo, ja atbilde aizmirstas, ir jāskrien atpakaļ pie uzdevuma lapiņas un jārēķina vēlreiz. Uzvar tas, kurš pirmais atrod visas uzdevumu lapiņas un pareizi uzraksta atbildes. Šo matemātikas spēli var spēlēt arī ikdienā, mežā, tādējādi trenējot matemātikas iemaņas.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *