Skolā ienāk pavasaris

Katrs bērns ir kā mazs, iestādīts zirnītis. Tas guļ zemē, saņemot zemes valgmi, dzen asnus un aug liels. Mēs pieaugušie esam tie, kuri esam atbildīgi par to, lai šie asniņi izaug lieli un laimīgi.

Pavasaris ienāk mūsu skolas dzīvē, telpu logi ir atvērti un pa tiem skan putnu čalas, skolas dārzā baltās galviņas caur sniegu izlauzušas pirmās sniegpulkstenītes, mazo Dimantiņu saimes bērniem uz palodzes dīgst lociņi, skolas pusdienās dzeram no rīta savāktās sulas no skolas kļavām. Kas vēl? Pareizi, stādām zirnīšus.

Vakar Dzintariņu saimes skolotāja Līga saviem mazajiem audzēkņiem mācīja stādīt sēklas. Skolotāja bija sagatavojusi bērniem interesantus vizuālos mācību līdzekļus, ar kuru palīdzību demonstrēja bērniem sēklu augšanas ciklu. Bērni spēlēja kartiņu loto saistībā ar sēklu augšanas tematiku. Tad Līga atskaņoja video, kur bija redzams tas, kā aug asni, un bērni to varēja parādīt ar savām kustībām, piemēram, saritinoties un izstiepjoties.

Tam sekoja pats galvenais- bērni stādīja īstus zirņus. Katram bērnam bija sagādāta sava kastīte, augsne un zirņi sēšanai. Bērni sasēja zirnīšus savās kastītēs, aplēja ar ūdeni, bet skolotāja Līga katrai kastītei pielika klāt bērna vārdu. Kastītes tika novietotas saimes visgaišākajā vietā un bērni apņēmās katru dienu par tiem rūpēties.

Kāds ir pavasaris pie Tevis?

Jaukas brīvdienas visiem.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #Pavasaris

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *