Radam ar iztēli

Tu māki uztamborēt mammai šalli Ziemassvētkos? Pie mums Ikškiles Brīvajā skolā mājturībā neliek adīt cimdus un tamborēt cepures. Bērniem ir izvēle radoši izpausties.

Pagājušajā nedēļā ciemojāmies skolas mājturības stundā pie 4. saimes meitenēm, kurām skolotāja Zane māca tamborēt. Meitenes klausās savu iemīļoto mūziku austiņās. Pēc kārtas var arī ieritināties un tamborēt guļot šūpuļtīklā. Ideāla noskaņa arī radošu darbu radīšanai, jo, kā jau minējām, ja negribi tamborēt šalli, vari darīt ko citu- proti, šajā stundā dažas meitenes tamborēja košus dizaina trauciņus, kuros glabāt rakstāmpiederumus. Talkā nāk līmes pistole un visas uztamborētās detaļas tiek uzlīmētas uz iepriekš sagatavota trauciņa.

Tikmēr 3. saimes bērniem top mazā miniatūru māksla. Viss, kas vajadzīgs – kartona gabaliņš, izlietota olu kastīte un krāsas. Mazie dzīvnieku portreti. Elegants lapsa kūmiņš, žurkas jaunkundze, bet var būt arī žirafes kungs vai zobainais krokodils. Atliek tik sadraudzēties ar savu iztēli. Darbiņi ir procesā, bet jau ir ko redzēt un priecāties.

Nobeigumā par kartona zirgiem. Ko darīt ar vecu iepakojoma kartonu? Skolotāja Zane ar jaunākajām saimēm taisa zirgus, vai nav jauki? Priecē acis.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *