Mācāmies svaigā gaisā

Mēs esam ļoti priecīgi, ka varam mācīties ārā, svaigā gaisā, dabā. Jau esam stāstījuši Tev, ka ļoti daudzas nodarbības Ikšķiles Brīvās skolas skolēniem notiek ārā.

Trešdienās, neatkarīgi no laika apstākļiem,  skolas 1. un 2. saimes mācās Ogres Zilajos kanos. Bērni mežā apgūst dažādus mācību priekšmetus – dabaszinības, matemātiku, mākslu, ētiku un brīvajā laikā ar skolotājām Lienu, Ilzi, Sandru un Ingrīdu dodas dažādās rotaļās un radošajās aktivitātēs.

Šajā reizē 2. saime sagaidīja sauli pie Dubkalnu karjera. Pētījām dabu, skaitījam soļus, ne mazāk un ne vairāk – 8 km. Savukārt, 1. saime Zilajos kalnos baudīja ziemas burvību mācoties latviešu valodu, dabaszinības un vizuālo mākslu. Protams arī brīvais laiks, pikošanās, sniega cietokšņu celšana un šļūkšana pa sniegu.

Vai mums nebija auksti? Varbūt, nedaudz, bet skolotājas mums sakūra ugunskuru, pie kura varējām sasildīt nosalušos pirkstiņus.

Vizuālās mākslas skolotāja Zane mums pastāstīja par to, kas ir ainava. Pēc tam mums bija īsts meža plenērs, ar vaska krītiņiem un akvareļiem veidojām savas Zilo kalnu ainavas. Kas mums sanāca? Skaties bildes pielikumā.

Vai zini to, ka daba trenē visas maņas, tāpēc esi ar dabu, bet mēs sekosim līdzi musu skolas dabas pētnieku sekmēm. Ieelpo dabu, mācies ar dabu, esi ar to.

#LaimīgiBērniMācāsLabāk #BrīvāSkola #Dabasbērni

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *