Dodamies mācīties uz Kangaru dabas takām

Daba ir gan viens no personības audzinātājiem (spēt saskatīt un sajust skaisto, vērot dabu, mācīties no dabas), gan vide, kurā attīstīties (būt, sajust, kustēties). Mācību procesā dabai ir liela nozīme, – dažādas parādības, lietu kārtība tiek pētīta ar pašu pieredzi ārpus telpām.

Šajā nedēļā Ikšķiles Brīvās skolas 3. un 4. saimju audzēkņi devās mācību ekskursijā uz dzērveņu purvu un Kangaru pastaigu takām. Praktiskais tika apvienots ar lietderīgo – ekskursija sākās ar kopīgu dzērveņu lasīšanu purvā.

Kangaru dabas liegums ietver lielāko osu grēdu Latvijā, kā arī tam pieguļošās platības – Kangaru ezeru un Lielkangaru purvu. Dabas liegumā izbūvēta pastaigu taka ar tiltiņiem un skatu platformu pie Kangaru ezera. Apmeklētāju informēšanai un izglītošanai visas takas garumā izvietoti informatīvie stendi ar fotogrāfijām. Takas sākumā izvietotais veselības maršruts ikvienu apmeklētāju aicina kārtīgi izvingroties un izkustēties. Teritorijā atrodas 33 m augsts skatu tornis un skatu platforma ainavas vērošanai.

Mums sanāca kārtīga izvingrošanās un dabas zinību stunda- strādājām komandās, meklējām sūnas, mērījām tās un pildījām sagatavotos darba lapu uzdevumus.

Paldies Anrija un Paulas vecvecākiem par uzaicinājumu apmeklēt dzērveņu purvu. Dzērvenes gardas un veselīgas tiks izmantotas lietderīgi.

#Daba #LaimīgiBērniMācāsLabāk #BrīvāSkola

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *