Zeltītie Kumeliņi mācās gatavot sulas

Kā vislabāk iemācīties praktiskas lietas? Protams, tās darot! Ir svarīgi iemācīties lasīt, rakstīt ,rēķināt, apgūt fiziku un ķīmiju. To parasti māca skolās. Bet, kā izspiest svaigu ķirbju sulu, kā notīrīt dārzeņus, vai burkānu sulu var jaukt kopā ar ābolu sulu? Dzīves praktiskās mācības skolā ir tikpat svarīgas.

Mazajiem Ikšķiles Brīvās skolas Zeltiņiem, kopā ar skolotāju Inesi, šodien bija rudens sulu spiešanas diena. Bērni piedalījās visā procesā, sākot ar ābolu lasīšanu skolas pagalmā, dārzeņu tīrīšanu, mizošanu, mazgāšanu, spiešanu un beidzot ar pašu patīkamāko procesa posmu, proti – sulu baudīšanu Ņemot talkā nažus, bērni kārtīgi tīrīja dārzeņus. Dārzeņu tīrīšanas skaņas veidoja interesantu skaņu mūziku. Skrip, skrip, skrip… nazis dzied atsitoties pret dēlīti. Kad burkāni, ķirbji un āboli bija sagatavoti, sākās pats interesantākais – sulu spiešana.

Bērni ar interesi vēroja, kāda krāsa un garša ir katrai sulai- burkānu sula ir salda un oranža, ķirbju sula ir dzeltena un ne tik salda , bet ābolu sula ir krēmīgi rozā un saldenskāba. Process noslēdzās ar sulu baudīšanu. Nodarbības noslēgumā skolotāja Inese uztaisīja visu sulu kokteili, tas gan patika visiem.

Noslēgumā ieteikums no Ineses – noorganizē arī Tu savā ģimenē sulu spiešanas dienu!

Mācies darot arī Tu. Pielikumā foto reportāža.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *