Hatha joga Sivananda nodarbības no augusta

Atsākot jauno darbnīcu un nodarbību ciklu, jau no AUGUSTA uzsākam jogas nodarbības PIEAUGUŠAJIEM. Katru trešdienu plkst. 19:00 un katru piektdienu plkst. 9:00. Labos laikapstākļos nodarbības notikts svaigā gaisā – skolas dārzā, ne tik labos – skolas zālē.

Par nodarbībām: 

Hatha joga Sivananda – nodarbības pamatā ir 12 pamatpozas (āsanas) no klasiskās hatha jogas,  pēc sistēmas, ko Indijā izveidoja Svami Šivananda, ārsts un skolotājs. 

Šo āsanu komplekss, ko izpilda noteiktā secībā, atver enerģijas kanālus, čakras un fiziskos ķermeņa centrus, vienlaicīgi attīstot muguras elastību, stiprinot kaulus, muskuļus, iekšējos orgānus un imūnsistēmu. 

Pats kodols katrā Sivanandas sistēmas nodarbībā ir: pranajāma (elpošanas tehnikas), sveiciens Saulei – āsanu secība plūsmā enerģijas kanālu atvēršanai, čakru darbības stimulēšanai un limfātiskās sistēmas aktivizēšanai (Surya Namaskar). Āsanas apvienojumā ar pareizu elpošanu nomierina prātu un mazina stresu. Āsana māca būt savā ķermenī apzināti un koncentrēt uzmanību uz vairākām ķermeņa daļām vienlaicīgi. Vingrojumus pilda nesteidzīgi, koncentrējoties uz iekšējām sajūtām un prāta stāvokli.

“Ha” un “tha” nozīmē saules un mēness savienību, Pranas un Apana Vayus savienību.

Pasniedzējs Gatis uzskata, ka joga ir valodas veids – bez aplinkus dialogs visupirms pašam ar sevi.

KUR –  Ikšķiles Brīvā skola, 175 Rīgas iela, Ikšķile (dārzs vai skolas zāle)
KAD – Trešdienas plkst. 19:00, piektdienas plkst. 9:00 (ilgums ~ 2h).

MAKSA –  7 eur

PASNIEDZĒJS –  Gatis Nešpors

LAI PIETEIKTOS: tālr. 26320909

Līdzi – ērts apģērbs, paklājiņš ( ja tāds ir, taču paklājiņi būs arī pieejami)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *