Mācāmies uz bumbām

Mūsu raibajā skolas dzīvē teju katra diena atnāk ar jaunumiem – februārī to ir bijis ļoti daudz – visi kopā aizvadījām Mūzikas nedēļu un Meteņus, bet vairāki skolēni devās gan uz sākumskolu matemātikas olimpiādi skolotājas Ilzes vadībā, gan kopā ar skolotāju Aivaru uz dambretes komandu turnīru Valmierā.

Bet vislielākais prieks un brīnums februāra pirmajā pusē pārsteidza 1.saimes skolēnus, kuri turpmāk klases telpā pie galdiem mācīsies, sēžot uz bumbām. Tas ir gan veselīgi mugurai, gan, bērnuprāt, arī jautri.

Mūsu lielākā saime kopā ar angļu valodas skolotāju Lindu sacerēja scenāriju un dalīja lomas pasakai The Mitten (Cimdiņš). Bērni kopā ar skolotāju sacerēja vienkāršus dialogus, lai varētu izspēlēt pasaku, un, iespējams, parādīt arī citiem. “Pasaka ir par kādu zēnu Nikiju, kuram vecmāmiņa uzadīja baltus cimdiņus, piekodinot tos nepazaudēt. Nikijs devās pastaigā un pazaudēja vienu cimdiņu. Cimdiņā gribēja sasildīties meža zvēri, bet beigās vietas palika par maz…,” stāsta skolotāja Linda.

Pēc prāta vingrināšanas svešvalodās un citās gudrībās, kā jau ierasts – arī šomēnes, – katrs varēja izvēlēties, kuru interešu pulciņu apmeklēt, lai izvingrinātu pirkstus – piemēram, aušanu, dambreti vai keramiku. Februārī aušanas skolotāja Santa mācīja seno jostu aušanas veidu – celošanu.

Bet, kad prāts pavisam noguris un jāatbrīvo, tad tie, kuri gribēja, pēcpusdienās apmeklēja jogu pie skolotājas Zanes.

Savukārt par mūsu skolēnu slēpošanas prieku sporta stundās pie skolotājas Benitas un garajās āra pauzēs ikdienā visa Latvija šomēnes uzzināja laikrakstā Izglītība un Kultūra. Uz vāka slēpo mūsējie!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *