Mārtiņdienas tirdziņš skolā

Mārtiņi ir seni latviešu gadskārtas svētki, līdz ar kuriem beidzas Veļu laiks un sākas Sala laiks, kurš turpinās līdz pat Meteņiem. Skolā 11. novembrī notika Mārtiņdienas tirdziņš.

Mārtiņdiena un pasākumi, kas ietilpst šo svētku gaidīšanā un pavadīšanā, skolēniem var iemācīt jaunas prasmes. Piemēram, kā pagatavot kārumus, izveidot rotaslietas, kā tos izkārtot, pārdot un reklamēt.Tirdziņu rīkošana ir viena no iecienītākajām mūsu skolas tradīcijām un mēs esam priecīgi, ka tas mums palīdz mācīties, piemēram saskaitīt un atņemt naudu, tādejādi – patīkamais tiek apvienots ar lietderīgo.

Gatavošanās tirdziņam notika visas dienas garumā – bērni domāja un izgatavoja saviem veikaliem nosaukumus.Tirdziņš bija ļoti bagātīgs. Varēja iegādāties gan cepumus, vafeles, keksiņus, kūciņas, popkornu, piparkūkas, limonādes un vēl daudz un dažādus kārumus. Varēja iegādāties ne tikai ēdamas lietas, bet arī dažādas pašu darinātas mantas – piekariņus, ziepītes, rokas sprādzes, lūpu balzāmus, ziemassvētku rotājumus…

Skolā valdīja īsta andele, jo arī vecāki bija aicināti piedalīties. Darbojās arī kafejnīca, kur varēja nobaudīt Mārtiņdienas kāpostus un citus svētku ēdienus.

Paldies bērniem par piedalīšanos pasākumā un bērnu vecākiem un skolotājiem par atbalstu procesā!