Ikšķiles Brīvā skola piekto reizi saņem Ekoskolu Zaļo karogu

Esam priecīgi paziņot, ka Ikšķiles Brīvā skola piekto reizi ir saņēmusi Ekoskolu Zaļo karogu 

Otrdien, 13. septembrī, pulksten 11:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana, kurā mūsu skolu pārstāvēja skolas Ekopadomes vadītāja Līga Anna Andersone un Ekopadomes dalībnieki Matīss, Anrijs un Irbe no 4. saimes. Šogad 94 izglītības iestādes saņēma  prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp divām izglītības iestādēm tika piešķirts Ekoskolu vēstnieka statuss, 52 – ieguva Latvijas Ekoskolas sertifikātu.

Šogad Ekoskolu apbalvošanas ceremonijas fokusā bija trīs videi nozīmīgas tēmas – klimata pārmaiņas, bioloģiskās daudzveidības izzušana un vides piesārņojums. Pasākumā Ekoskolas sveica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Gatis Zemurs, Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Inese Liepiņa, kā arī Ekoskolu programmas vadītājs Latvijā Daniels Trukšāns.

Šogad Ekoskolu veikumu vērtēja Ekoskolu programmas nacionālā žūrija 20 dalībnieku sastāvā, kurā darbojas jomas eksperti no 15 dažādām valsts institūcijām un sabiedriskajām vides aizsardzības un izglītības organizācijām.

Ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas gandrīz 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas 59 000 izglītības iestādes 74 valstīs. Dalība Ekoskolu programmā ir vērtīgs ieguvums ne tikai izglītības iestādes kolektīvam, bet arī pašvaldībām, jo līdztekus citiem mērķiem programmā aktīvi tiek veicināta arī sabiedrības līdzdalība apkārtējās vides pārvaldībā.

Paldies mūsu skolas Ekopadomei, skolotājiem, bērniem – visiem! Lai Zaļais karogs lepni plīvo pie skolas!

informācija no www.ekoskolas.lv 

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #Ekoskolas