Projektu nedēļa skolā

Mācību darbu Ikšķiles Brīvajā skolā interesantu un saistošu padara metožu un uzdevumu dažādība. Viena no tādām metodēm ir projektu veidošana. Piebildīsim uzreiz to, ka projektu veidošana bērniem ir jau no 1. saimes.

Pagājušā nedēļā mūsu skola atgādināja darbīgu pētnieku/zinātnieku biroju – saimēs bērni diskutēja, zīmēja, grieza, aplicēja, veidoja prezentācijas un apguva runas mākslu. Skolas projektu nedēļā katra saime pētīja konkrētu tēmu. 1. saimes bērni pētīja, kā taupīt ūdeni un elektrību, 2. saimes tēma – Saules dotā enerģija, 3. saime veica pētījumu par to, cik resursu tiek iztērēts vienā braucienā uz skolu, 4. un 5. saimes skolēni veica pētījumus par dažādu alternatīvo enerģijas (saules, vēja) ieguves veidu ēnas pusēm un elektroauto. Īpašu uzdevumu veica skolas Ekopadomes skolēni – viņi projekta nedēļas laikā izveidojas skolas Vides kodeksu.

Bērniem projektu nedēļas laikā bija arī lieliska iespēja apmeklēt dažādus muzejus un piedalīties nodarbībās nozares speciālistu vadībā. Tā lielās saimes audzēkņi devās uz Rīgu ekskursijā uz Motormuzeju, kur piedalījās nodarbībā “Vēja enerģija”. Nodarbības laikā tika iegūtas teorētiskas zināšanas, tāpat arī notika praktiska darbošanās.1. – 4. saimes skolēni devās izzinošā ekskursijā uz Ķegumu. Latvenergo muzejā bērniem bija iespēja piedalīties nodarbībā “Iepazīsti elektrību”.

Visu nedēļu skolā bija liela rosība, ceturtdien un vēl piektdien rīta pusē mazākās saimes kopā ar vizuālās mākslas skolotājām Zani un Madaru strādāja pie projektu noformēšanas – grieza un līmēja. Notika gatavošanās projektu prezentācijai.

Tad nu lielais brīdis bija klāt, piektdien, pēc Olimpiskās sporta vingrošanas, visi pulcējās skolas Dižistabā un ar lepnumu un satraukumu prezentēja savus projektus.

“Mums tas izdevās, esam pastrādājuši labi un varam sist sev uz abiem pleciem,” tā par projektu nedēļu saka skolas direktore un mācību darba vadītāja Ieva Krūmiņa.

Paldies visiem bērniem, paldies saimju skolotājām. Malači.

#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk#EkoSkolas#ProjektuNedēļa