Saulgriežu gaidīšanas laiks skolā

Pēdejā mācību nedēļa skolā, vēl steidzam pildīt mācību darbiņus, bet ar katru dienu paliek arvien grūtak un grūtak, jo Ikšķiles Brīvajā skolā ir ieradušies Ziemassvētku rūķi, kuri visu laiku atrauj no darba- te viņi liek Ziemassētku egles, te izspušķo saimīšu telpas ar sniegpārsliņām, skandina Ziemassvētku dziesmas, mēģina Ziemassvētku ludziņas…bet vakar kopā ar rūķiem bērni cepa piparkūkas tā, ka smaržoja visa skola.

Skolā ir sākusies īsta ziemas saulgrežu gaidīšana, ko var sajust katrā stūrī. Vakar Ziemassvētku smaržu varēja sasmaržot visā skolā, jo Dzintariņu un Zeltiņu saimes čakli cepa piparkūkas.

Piparkūkas tika nodotas skolas pavarītei Lienei, kura tās veikli izcepa un jau pēc neilga laika bērni tās ēda pilnām mutēm tā, ka nekas pāri nepalika.

Ziemas saulgriežus mēs sagaidīsim pēc Saules kalendāra – 21. decembrī. Būs bluķa vilkšana ap skolu, rotaļas un dziesmas skolas pagalmā. Skolas saimes saņems liecības un tad jau svētki saimes lokā. Dzintariņi un Zeltiņi Saulgriežu rītu sagaidīs skolā, jo pa nakti paliks skolā, skatīsies kino, ceps picas, no rīta ēdīs pankūkas un tad jau gaidīs mammas un tētus, lai dotos mājās turpināt svinēt svētkus. Arī lielajām saimēm vēl priekšā piparkūku darbnīcas un citas svarīgas lietas, bet par to – citreiz.

Ja nu gadījumā gatavojies cept piparkūkas, droši dodies pie mūsu skolas kaimiņa – Brīvajā veikaliņā var iegādāties ļoti garšīgas un veselīgas piparkūku mīklas.

Paldies arī skolas saimniekam Mārim un brīvprātīgajam skolas darbiniekam Antonam par palīdzību sagādājot un uzstādot Ziemassvētku eglītes.

#BrīvaSkola #LaimīgiBerniMācasLabāk #Ekoskolas