Vecāki piedalās skolas sakopšanas talkās

Ikšķiles Brīvās skolas bērnu vecāki katru gadu piedalās skolas un apkārtnes sakopšanas talkās. Skola un interese par savu bērnu izglītošanu ir iemesls, kāpēc daudzas ģimenes ir satikušās mūsu skolā, bet laika gaitā tā ir kļuvusi par kopienu brīviem, dabu un darbu  mīlošiem un latviskiem ļaudīm, kuriem ir līdzīgas intereses. Rudens ir laiks, kad  latvieši novāc ražu, sakopj dārzu un sakārto mājas ziemas periodam. Tā ir kļuvusi arī par mūsu skolas tradīciju.

Šogad talka notika divas dienas. Septembra sākumā, sestdienā, ar darbarīkiem bruņojušies, talkā devās pirmsskolas bērnu vecāki. Mums ir prieks,ka talkā, palīdzot skolas darbiniekiem, tika uzsākta ražas novākšana skolas dārzā. Nu skolas pagrabi piepildīti ar pašu audzētiem āboliem, pupām, kabačiem, ķirbjiem, kukurūzu, ko varēsim gardi ēst skolas maltītēs.

Skolas talku laikā parasti tiek labiekārtota arī skolas apkārtne. Šajā reizē tika uzsākti smilšu kastes paplašināšanas darbi, tika veidotas jaunas rāpšanās platformas bērniem rotaļu laukumā, papildinātas “Meža kaķa” šķēršļu joslas, pabeigta bruģa likšana, tika veikta žoga nostiprināšana, labotas saimju nojumes, veidotas šūpoles un mazgāti logi. 

Arī skolas darbinieki aktīvi piedalījās darbos, jo sevišķi gribam pateikt paldies skolas brīvprātīgajam Antonam, kurš kopā ar bērniem novāca lielu ķirbju ražu.

Pēc talkas īpaši labi garšoja sātīgā zupa, skolā cepta maizīte un pašu audzētie tomāti.

Darbus turpināja skolas saimju vecāki vēl pēc nedēļas.

Darbīgu nedēļu visiem! 

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācasLabāk #Kopiena #Ekoskolas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *