Projekts Nordplus 2019

Projekta Nordplus ietvaros 17. oktobrī viesojāmies , Ogresgala pamatskolā, kopā ar kolēģiem no Grandaskóli Islandē, Gaia skolas Igaunijā,  kur iepazināmies ar skolas darbu un piedalījās āra izglītības nodarbībās.

Kolēģi vēro āra izglītības nodarbības
Ogresgala pamatskolas skolēni viesiem bija sagatavojuši prezentāciju, kurā pastāstīja par aktivitātēm skolā, viesiem uzdeva veikt nelielus uzdevumus, pārrunāja ar eko programmu saistītus jautājumus un devās ārā vērot āra izglītības nodarbības. 4. klase kopā ar skolotāju Zandu Puķāni rādīja matemātikas stundu, kur bērniem ar dažādiem mērinstrumentiem vajadzēja noteikt, cik garš varētu būt 20 metru ceļš. 8. klase kopā ar skolotāju Sandru Jekoviču ārā apguva angļu valodu – jaunieši iejutās 18. gadsimtā un izspēlēja nelielu lomu spēli, savukārt 1. klases skolēni kopā ar skolotāju Inesi Dudeli izmantoja dažādus āra rīkus, lai spēlētu ritmu dažādām latviešu dziesmām un izspēlēja rotaļu ar kartupeli. Savu dziesmu uz āra mūzikas instrumentiem noslēpēja arī mūzikas skolotāja no Islandes.
Dalās ar 14 gadu gaitā gūto pieredzi
Ikšķiles Brīvās skolas izpilddirektore Zane Kauliņa informē, ka skola šobrīd īsteno Nordplus Junior 2019 mobilitātes jeb skolotāju apmaiņas projektu “Green curriculum” kopā ar sadarbības partneriem Igaunijā un Islandē. Projekta mērķis ir izstrādāt metodoloģiju un pedagoģiskos instrumentus partnerskolām, lai skolu mācību programmās vairāk iekļautu tēmas, kas saistītas ar ilgtspējīgu attīstību. Projekta partneri Latvijā viesojas visu šo nedēļu un atkal tiksies nākamā gada februārī Igaunijā un aprīlī – Islandē. Šīs nedēļas laikā kolēģi iepazinušies savā starpā, diskutējuši par vides izglītību, vērojuši un piedalījušies mācību nodarbībās, meistarklasēs Ikšķiles Brīvajā skolā, viesojušies Jūrmalas Alternatīvajā skolā, apmeklējuši Lielo Ķemeru tīreļa taku un viesojās arī draudzīgajā Ogresgala pamatskolā, kura ekoskolas programmu īsteno jau 14. gadu un ieguvusi lielu pieredzi. “No Ogresgala pamatskolas skolotājiem var daudz ko mācīties, tāpēc nolēmām projekta partnerus atvest uz šo skolu, ar kuru Ikšķiles Brīvajai skolai ir ļoti laba sadarbība gan kopīgi īstenojot dažādus projektus, gan daloties pieredzē,” piebilst Z.Kauliņa.
Efektīvāks rezultāts, ja eko tēmas integrē mācību procesā
Pilns raksts šeit. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *