Skolās drīkst būt arī veģetārs uzturs

Šajā vasarā esam sagaidījuši izmaiņas valdības noteikumos par skolēnu ēdināšanu skolās. Ikšķiles Brīvajā skolā piedāvājam bērniem veselīgu, veģetāru, sezonālu, garšīgu ēdienu, kura pagatavošanā pēc iespējas izmantojam vietējos pārtikas produktus, tai skaitā pašu audzētos dārzeņus no skolas dārza. Skola ir sertificēta kā bioloģiskais sabiedriskais ēdinātājs. Skola tiesājās ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD).  Tiesāšanās ir mudinājusi Veselības ministriju pārskatīt noteikumus par skolēnu ēdināšanu.

21.augustā, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts, kas paredz precizēt noteiktās uztura normas un kvalitātes prasības ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanai. Noteikumi paredz iespēju skolām no 1.septembra piedāvāt skolēniem veģetāru ēdienkarti.

Noteikumos paredzētos priekšnoteikumus (vecāku piekrišanu veģetāram uzturam un ēdienkartes saskaņošanu ar uztura speciālistu, lai tā atbilstu veselīga uztura pamatprincipiem un vecumam atbilstošām uztura normām) esam veikuši un ar prieku turpināsim bērniem mācīt ēst veselīgu un rūpīgi gatavotu ēdienu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *