Skolā sagaida Mārtiņdienu.

👯

Sala laiks ir klāt, 10. novembris, – Mārtiņdiena. Pēc Saules kalendāra Mārtiņdiena iezīmē viduspunktu starp rudens un ziemas saulgriežiem, kas nozīmē, ka rudens beidzas un sākas ziema.

Protams, ka šāda diena mūsu skolā ir jānosvin – ar jautrām rotaļām, mīklu minēšanu, dziedāšanu un citām tradīcijām.

Viena no senākajām latviešu tradīcijām Mārtiņos ir iešana budēļos, pārģērbjoties par dažādiem mistiskiem tēliem. Tika veidotas maskas un šūti tērpi. 1. saimes bērni kopā ar skolotāju Guntu Mārtiņdienā veidoja sev interesantas  maskas, kas noteikti noderēs iešanai čigānos līdz pat Ziemassvētkiem. 

Kā tad Mārtiņos bez rotaļām? Pirmsskolas saimes ar mūzikas skolotāju Dārtu gāja jautrās Mārtiņdienas rotaļās, minēja mīklas, dziedāja dziesmas, jo nobeigums garam rudens darbam skolā ir jānosvin. Pēc kārtīgas svinēšanas visus gaidīja karsta, skolas pavāres Lienes gatavotā ķirbju “saules zupa”.

Jaukus Mārtiņdienas svētkus arī Tev, novembrī vēl citi skaisti svētki – 11. novembrī Lāčplēša diena un 18. novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena. Tad jau sāksim gaidīt ziemu un Ziemassvētkus.

Mums vēl priekšā lielais Mārtiņdienas tirdziņš, kura laikā bērni tirgosies ar dažādām pašu gatavotām precēm, arī vecāki varēs piedalīties, bet tas būs nākamajā nedēļā, kopā ar Latvijas dzimšanas dienas atzīmēšanu.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabak #Ekoskolas