Pirmskolas bērni iepazīst Vācijas Lieldienas

Eiropas Brīvprātīgā darba projekta jaunietes Klāra un Lūcija šajā mācību gadā ir liels atbalsts Ikšķiles Brīvās skolas kolektīvam. Abas jaunietes ir lieli palīgi pirmskolas skolotājām mācību un brīvajā laikā. Viena no Klāras un Lūcijas darba uzdevumiem ir iepazīstināt bērnus ar savas valsts tradīcijām.

Zaļās Ceturtdienas rītā Klāra un Lūcija bija sarīkojušas pirmskolas bērniem pārsteigumu, proti- iepazīstināja visus ar Vācijas Lieldienu svēku tradīcijām.

Tradīcijas sākumu dāvināt viens otram olas var meklēt tieši Vācijā, kur bērniem stāsta, ka šo svētku simbolu-olas dēj brīnumains Lieldienu trusis. Bērni arī aktīvi piedalās svētku sagatavošanā. Viņi bērnudārzā un skolā veido speciālus Lieldienu groziņus. Vecāki svētku priekšvakarā šādā groziņā liek olas, dažādus saldumus, rotaļlietas un tradicionālo šokolādes zaķi. Šo groziņu parasti paslēpj dārzā, bet bērni agri no rīta, kad pamostas, iet to meklēt. Pieaugušie šajos svētkos arī viens otru apdāvina.

Klāra un Lūcija pastāstīja bērniem, ka ciemos ir ieradies Lieldienu zaķis no Vācijas un paslēpis olas. Mazā Dimantiņu saime meklēja zaķa olas tur pat pie skolas, bet lielāko saimju bērni devās meklēt krāsainās olas uz mūsu skolas audzēkņu iemīļoto pastaigas vietu, kuru mēs pazīstam ar nosaukumu “Pie zaķa”. Bērni ar sajūsmu meklēja olas, lielākie palīdzēja mazākajiem. Dažiem šokolādes olas nonāca pa taisno vēderā.

Abas jaunietes iepazīst arī mūsu valsts tradīcijas. Ar lielu nepacietību abas gaida Līgo svētkus, jo tādi Vācijā netiek svinēti. Arī rudens saulgrieži Vācijā tradicionāli netiek atzīmēti, to vietā lielākā valsts daļā tiek rīkoti October Fest pasākumi.

Paldies, Klāra un Lūcija par interesanto Zaļās Ceturtdienas rītu.

Eiropas Brīvprātīgā darba projektu atbalsta un finansē Es programma Erasmus +.

#BrīvāSkola #europeansolidaritycorps #eiropassolidaritateskorpuss #esc #JSPA

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *