No sapņa līdz pārdomātam mērķim

Ikšķiles Brīvās skolas lielākie skolēni teju vienu pilnu mācību nedēļu veltīja biznesa ideju konkursa “Labs sākums biznesam!” pieteikumu izveidošanai. Rezultātā tapa vairākas idejas: bungu apmācību nodarbības, veselīgie kokteiļi, bio nagu laku salons, medikamentu iegādes vietne internetā senioriem, pužļu kaste, elektropreču interneta veikals, saldējuma veikals, tortu konditoreja, kā arī rotaļlieta – koka dators.

Biznesa ideju radīšana ir apliecinājums, ka kompetenču pieeja dod labus rezultātus, palīdz mācīties un dod gandarījumu par rezultātu pašiem skolēniem. Lai gan sākotnēji skolēni bija pārliecināti, ka dalība konkursā nozīmē no mācībām brīvu nedēļu, laika gaitā secināja, ka biznesa idejas pieteikuma izveidošanā nepieciešams izmantot latviešu valodā, informātikā, matemātikā, sociālajās zinībās apgūto. Skolēniem bija iespēja pielietot jau esošās zināšanas un prasmes, pētīt informācijas telpā pieejamos datus, kā arī pilnveidot gan tehnoloģiju lietošanas, gan publiskās runas, gan prezentēšanas, gan sadarbības, gan informācijas meklēšanas un analizēšanas prasmes. Tāpat arī jaunie uzņēmēji ieguva kārtējo apliecinājumu, ka gramatiski pareiza un saprotama valoda gan rakstos, gan runā palīdz izskaidrot domu. “Sapņot ir labi, bet, lai sapņi piepildītos, ir daudz jāstrādā,” tā skolēni pēcāk atstkatījās uz savu veikumu, kad bija uzzinājuši tādus terminus kā “risku analīze” un “konkurenti”.

Kopiena – viena no skolas vērtībām. Lai skolēniem nodrošinātu nepieciešamo palīdzību, kā mentorus iesaistījām prasmīgus ļaudis no mūsu pašu vidus, proti, skolēnu vecākus un skolas darbiniekus. Kopienas un lokālā patriotisma ideja caurstrāvo arī skolēnu darbu – visas radītās idejas tika paredzēts īstenot Ikšķiles novadā. Lai idejas kļūst par mērķiem un rod spēku kļūt par īstenību, padarot mūsu novadu arvien labāku!

Pateicībā par iespēju piedalīties konkursā,

Ikšķiles Brīvā skola

Raksts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *