Skolēni piedalās TV raidījuma tapšanā

Pirmdien Ikšķiles Brīvajā skolā bija ieradusies filmēšanas komanda no radošās apvienības “Tapt”, kura veido TV3mini raidījumu “Kāpēc” un mūsu skolas audzēkņi piedalījās jaunā raidījuma tapšanā.

Tas ir jauns TV raidījums bērniem vecumā no 6 līdz 13 gadiem, kura mērķis ir palīdzēt izzināt pasauli un tajā notiekošos procesus no bērnu pieredzes.

Raidījuma veidotāja Luīze  uzdeva bērniem vairākus vienkāršus jautājumus, uz kuriem tie kameras priekšā teica savas atbildes.

Atbildes izrādījās daudz plašākas un dziļdomīgākas, nekā sākumā varēja šķist. Piemēram, viens no Luīzes uzdotajiem jautājumiem – kur rodas cukurs? Atbilde uz šo jautājumu neatstāja vienaldzīgu nevienu – no sāls, un kurš teica, ka tā nevarētu būt? Lielie skolas bērni, protams,  zināja teikt, ka cukuru iegūst no cukurbietēm.

Te dažas bērnu sniegtās atbildes.

1.atbildes variants no pirmsskolas bērniem un otrais  no 1. un 2. saimes bērniem.

No kurienes rodas miegs? – No zvaigznēm. No tā, ka acis ciet.

Kāpēc cilvēks guļ? – Jo skatās pārāk daudz TV.Lai nebūtu niķīgs.

Cik Tev ir zobu? – Man liekas, ka 7? 10?  Daudz, es nemaz nevaru izskaitīt.

Kas ir zobgrauzis? – Melns vīriņs, kuru sauc Urķis. Tā ir zobu bojāšanās.

Kāpēc ir vajadzīga uguns? – Lai nesaslimtu. Lai dzīvotu.

Atbildes uz uzdotajiem jautājumiem nav pareizas vai nepareizas, atbildes ir tādas, cik dziļi bērns ir izzinājis sevi un apkārtējo pasauli.

Raidījuma filmēšanas procesā piedalījās Sāra, Jānis, Justs, Šarlote, Selma un Haralds no pirmsskolas , Henrijs un Anete no 2. saimes , Artūrs un Marta no 1.saimes. Foto pielikumā.  

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *