Kokles dziesma dvēselei

Gada nogali esam lieliski nosvinējuši piedzīvojot skaistus godus!!! Ikšķiles Brīvā skola un Skandinieki kopīgi ir radījuši īpašu dāvanu – grāmatu ar CD “KOKLES DZIESMA DVĒSELEI”!

Ik katra rokās kokles sāk skanēt atspoguļojot spēlētāja dvēseli. Kokles palīdz sakārtot savu iekšējo pasauli un līdz ar to arī arējo telpu. Atlasījām dažādu novadu dziesmas, dažādu sajūtu un grūtības pakāpes dziesmas, saglabājot galveno domu- grāmata domāta ik katram, lai varētu apgūt kokles spēli no pašiem pamatiem. Grāmatā atradīsiet padomus, stāstus, sajūtas un 21 dziesmu ar notīm. Līdzās radījām mājas dziedājuma sajūtu ripulīti CD formā, lai iemācītos kādu no dziesmām un Qr kodus visām dziesmām, lai vizuāli redzētu, kā dziesmu iemācīties spēlēt. Tā, ka nošu nepazīšana nebūs šķērslis. Grāmatu var iegādāties Ikšķiles Brīvajā skolā, sazinoties kokle@brivaskola.lv un tā ir atrodama arī grāmatnīcās. Grāmatas cena 15EUR.

Grāmatas radošā komanda – Evita, Zane, Julgī, Kristīne un Evija!

6a

Kokles skaņas var būt tik aizraujošas, ka meitene ir gatava spēlētāju precēt, pašu pat neredzējusi: ” Koklītes skanēja upītes malā, Bija man dabūt to koklētāju!”. Krauklīt’s sēž ozolā, Zelta kokles rociņā, Saule kokles skandināja Austriņā sēdēdama un pasakās Velns aicina koklētāju spēlēt viņa meitas kāzās. Spēlē arī Tu un lai Tavas koklītes daiļi skan!
Vaira Vīķe-Freiberga

Vēlāk ieskandinājām Interaktīvo mūzikas un skaņas izziņas centru – idejas autores Kristīne un centra vadītāja Evija izkvēpināja jaunās centra telpas un muzikants Reinis Grants izrādīja izziņas centra muzikālās iespējas! Turpmāk būsim priecīgi ciemos uzņemt gan klases, gan citus interesentus. Iepriekš nepieciešama pieteikšanās – evija@brivaskola.lv.

Noslēgumā vakaru pavadījām Ziemas restorānā, kur kā čakli rūķi darbojās mūsu skolēni – lielāko saimju bērni oficiantu lomās! Vakars noslēdzās ar tradicionālo Julgī zīlēšanu un kopīgu vakaru pie ugunskura.

Paldies Rinaldam par foto un KriyaLV par ierakstu! Video par pasākumu skatieties šeit…