Skolas rudens notikumi

Rudens skolā aizvadīts īpaši ražīgs, un strauji tuvojas notikumiem ne mazāk pārbagātā gada nogale, kad laiks atskatīties uz priecīgākajiem 2014./2015. mācību gada pirmā cēliena notikumiem.

Šogad skolā darbs norisinājies trijās skolēnu saimēs un vienā – pirmsskolas saimītē, kuras vada skolotājas Agnese (pirmsskola), Vita (1.saime), Ilze (2.saime) un Benita ar Lindu V. (3.saime). Par to, ka darbojušies esam ražīgi, liecina bilžu galerijas. Mācību ekskursijas – uz Botānisko dārzu, Mākslas muzeju, meža izcirtumu, Ogres muzeju utt. – tika rīkotas gandrīz katru nedēļu.

Mācību ekskursijas Salaspils Botāniskajā dārzā un Latvijas Mākslas muzejā

Biedrība Tautskola 99 Baltie zirgi, kuras pamatskolas tīklā šogad darbojas skolas ne tikai Ikšķilē, bet arī Drustos, Tukumā un Rīgā, oktobra nogalē skolā rīkoja neformālu konferenci “Elkšņu skolai – 150”. Runātāji bija sagatavojuši stāstījumus gan par Elkšņu skolas vēsturi (ar tiem dalījās gan Ikšķiles vidusskolas muzeja vadītāja un skolotāja Anna Indāne, gan Elkšņu skolas bijušās skolotājas – Marta Lapinska un Erna Daubere), gan par izglītības reformām Latvijā pirms simt gadiem, Elkšņu skolas gara atmodināšanu pēdējos gados kopš te saimnieko Ikšķiles Brīvā skola un citiem netradicionāliem jautājumiem, kas saistīti ar izglītību – tautas tradicionālās kultūras nozīme bērnu audzināšanā un vērtības izglītībā. Noslēgumā Drustu tautskolas skolotāji, kuriem ir ilgākā pieredze (skola Drustos darbojas 20 gadus) darbā ar bērniem dažāda vecuma saimēs, dalījās ar saviem novērojumiem mācību stundās.


Tautskolas otrā zinātniski-praktiskā konference, kas bija veltīta Elkšņu skolas 150-gadei, notika 30.oktobrī.

Pateicoties vecāku iniciatīvai, šoruden aktīvi turpinājās pērn uzsāktais darbs Ekopadomē, kur dažādās aktivitātēs iesaistās gan atsevišķi klašu pārstāvji, gan visas skolas saimes.


Notiek Skolas Ekopadomes sapulce vecāku/skolotāju vadībā.

Pateicoties folkloras un mūzikas skolotājas Julgī devumam skolas dzīvē, pieminējām savus senčus veļu laikā un svinējām gadskārtu svētkus – Miķeļus, Mārtiņus un nu gatavojamies ziemas Saulgriežiem – Ziemassvētkiem. Miķeļos uzņēmām viesus no Iecavas – skolēnus un folkloras grupu Tarkšķi, bet Mārtiņos šogad ne tikai kā ierasts tirgojāmies, bet arī muzicējām kopā ar Ilgu Reiznieci un citiem mūziķiem.

Vecākiem un bērniem kopā vakarējot Mārtiņdienas priekšvakarā, tapa telpu dekori, kas no rudens ražas rotājumiem pārtaps par Saulgriežu un vēlāk – Meteņu simboliem. Bet novembra nogalē svinējām Latvijas dzimšanas dienu un klājām svinīgu svētku galdu.

 
Rīta aplis ar Latviju sargājošām liesmiņām un vēlāk – pie svētku galda jau sasēdusies lielo saime ar skolotāju Benitu.

Gada rats ir spēji iekustināts – nu tikai jātiek tam līdzi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *