Elkšņu skola laika griežos

Lai izpētītu vēsturiskās Elkšņu skolas ēku un uzzinātu vairāk par skolu, kas šajā apvidū izveidota jau 17.gadsimtā, projektu nedēļā skolēni pētīja Elkšņu skolu. Par iespēju lietot šīs skolas telpas skola noslēgusi līgumu ar Ikšķiles novada pašvaldību uz 10 gadiem.

Kā uzsver skolas vadītāja Agnija, bērni paši izvēlējās gan sava darba vadītāju, gan tematu. “Mums bija būtiski, lai tas ir pašu bērnu darbs, nevis pareizi izdarīts vecāku mājasdarbs. Bērniem varbūt viss pirmajā reizē neizdodas perfekti, toties viņus stāstījuma laikā neviens nepārtrauc, tā ļaujot mācīties runāt publikas priekšā. Uz prezentācijām bija ieradušies gandrīz visi vecāki, kuri šoreiz bija naskāki uz jautājumu uzdošanu nekā bērni. Bet bērni vēl mācās.”

Vecāki bija pārsteigti, cik bērni patstāvīgi strādājuši un atraduši interesantus faktus. Iegūtie materiāli – ne tikai par skolas vēstures faktiem, bet pašu rokām veidotais ēkas makets un dzejoļi par Ikšķili – tiks rūpīgi glabāti, lai sāktu veidot Elkšņu skolas muzeju savā skolā.

Fotogrāfijas no prezentāciju pēcpusdienas var aplūkot šeit!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *